O toamna in Bucuresti

Sunt multe motive pentru care mie imi place Bucurestiul. Unul dintre ele este acela ca e superb toamna. E ceva in aer. Nu e vorba de frunze maronii, ceata, ploi razlete, ci e vorba de noi, oamenii. Toamna bucuresteana este iesita din comun, pentru ca, in acest timp, oamenii ies din comun.
Acum ajungem sa ne zgribulim in cafenele calduroase, sa ne dedam lasciv tentatiilor ceaiului si cafelei. Toamna, numarul de arome pe care le gasim la ceai si cafea este direct proportional cu numarul de nuante pe care le gasim afara, generand valuri metaforice de ofuri aburinde si discutii confortabile. Ea ii scoate pe indragostiti la plimbari la fel de aromate, si le descopera festivaluri de muzica clasica, de muzica medievala, ii face sa admire cladirile vechi cu o fervoare mai intensa decat cea normala tocmai pentru ca ea stie cum sa puna Bucurestiul in valoare. Poate ca Bucurestiul si Toamna au facut vreun pact misterios, Toamna venind cu calitatile de artizan ajuns la apogeu spre sfarsitul lui septembrie, si Bucurestiul venind cu frumuseti arhitecturale si oameni minunati, totul pentru a da nastere unor zile cu adevarat speciale.
Tot acum, se pare ca si strazile capata nuante mai calde. Muncitorii imi par mai blanzi, cainii din colturile blocurilor mai pasnici, si pavajul mai drept(or fi asfaltarile de vina).
In septembrie le-am vazut pe fetele de liceu incepand sa poarte o uniforma obligatorie, si a fost una din misticele ocazii in care mi-am spus cat de norocoasa sunt ca am terminat liceul, si ca nu a trebuit sa port si eu o camasa albastra total lipsita de simt estetic si bune maniere(se sifona tot timpul). Ce mai este trist?Cu sistemul educational, ajungem sa purtam costum in scoala generala si in liceu, iar apoi, dupa facultate, ne intoarcem tot la el, obligati de locul de munca.
Pana atunci, ma bucur de o toamna bucuresteana, si astept cu nerabdare festivalul de muzica veche(la care ma pot imbraca cum imi doresc) si cana de ceai pe care o voi savura mai tarziu, intr-o cafenea, privind cum se impletesc frunzele si picaturile afara.


3 pareri:

vlad bocean spunea...

In legatura cu toamna si bucurestii, ai perfecta dreptate. dar se poate spune ca si iarna imbraca bucurestii foarte frumos, ca un alt merge de succes. si mai imagineaza-ti kisellef-ul primavara, sau parcul herastrau vara, pe seara, knd poti prinde apusul stand pe o banca cat mai langa lac. nu exista un anotimp preferat al bucurestilor, poate doar al bucurestenilor (vara, cand pot sa fuga inspre "tarile reci"). dar se poate spune ca toamna i se "potriveste" cel mai bine in toate situatiile create de mixul dintre arhitectura, oameni si personalitati. serch chi

Rere spunea...

Da, din perspectiva asta, orice oras are alta culoare in alt anotimp, fiecare cu frumusetea lui. Eu vorbeam de toamna, pentru ca probabil asta ma atrage pe mine cel mai tare in Bucuresti. serch chi

Alinuta spunea...

eu cred ca bucurestiul e frumos oricand daca esti indragostit, eu il urasc acum din tot sufletul in orice anotimp si lucrurile au stat altfel o data