Generatia mea

Am un prieten foarte simpatic. Simpatici imi sunt si parintii lui. Vin la fiecare concert al lui(tipul face parte dintr-o formatie care canta death prog), poarta conversi, au 4 pisici, stiu cum se numeste ultimul album Metallica, s.a.m.d. Intelegeti ideea, nu? Cred ca e grozav sa ai parinti la moda. Si mai grozav cred ca e ca maica-ta sa mai aiba grija de ea pe la 50 de ani. Nu inteleg de ce femeile se desconsidera asa la varsta aia. Cred ca se plafoneaza..Digresez. am inceput povestea acestor parinti ca sa vorbesc putin de diferenta dintre generatii.
Ei bine, eu cred ca diferenta asta dintre generatii se va estompa. Da, asa cred, puteti sa sariti cu indicatorul sa imi dati la palma.
Pe masura ce numarul canalelor de comunicare a crescut, cred ca a crescut si nevoia omului, atat personala cat si profesionala de a sti ce e nou sau ce e la moda. Internetul ma face sa aflu rapid despre ce e nou in materie de muzica, despre inventii tehnologice, despre tendinte in moda.
Pe de o parte, cred ca e bine ca doamnele de 50 de ani nu se mai ingrijesc atat de mult precum o fac fetele de 20 de ani. Generatia mea se poate considera norocoasa, pentru ca, daca ele nu o fac si noi o facem, e evident ca noi suntem norocoasele care ies si mai mult in evidenta. Eu in schimb, cand voi avea 50 de ani, voi fi la fel de aranjata ca si acum, sau mai mult, asta pentru ca atat societatea, cat si mentalitatea mea mi-o vor impune.

Cand ma uit in jur vad ca, indiferent ca isi petrec mai mult timp pe internet, unde aspectul nu prea mai conteaza, tinerii pun din ce in ce mai mult accent pe modul cum arata. Cred ca de aia adolescentele au ajuns sa poarte fond de ten, lentile de contact de alta culoare, gene false, ruj care le mareste volumul buzelor, etc. Pe langa evolutia lui windows pana la vista, mai asistam si la o evolutie a industriei cosmeticelor. De ce atatea vanzari?pentru ca am ajuns sa ne dorim frumusetea mai mult ca oricand si dispunem de mijloace tehnologice pentru a o obtine. Traim intr-o societate consumerista, si asta nu se va schimba, indiferent de criza. Punem mult accent pe branduri, si vom continua sa facem asta, pentru ca s-a inventat publicitatea si nu va disparea(indiferent de ce zic unii pe ici pe colo). Asta e inca un motiv pentru care eu cred ca diferenta dintre generatii se va estompa(nu zic ca nu va exista, ci doar ca nu va mai fi atat de mare).


Fiindca am fost expusa la mult mai multe genuri de muzica decat parintii mei, asta ma face mai flexibila. Bine, sunt de acord ca exista "oldies but goldies" si ca unele dintre melodiile pe care le ascult acum vor intra si ele in categoria celor sus-numite, insa cred ca am devenit cu totii dependenti de nou. Dovada o fac vanzarile la mobile(chiar daca am un telefon care functioneaza, vreau unul nou pentru ca are touchscreen).
Cred ca voi intelege problemele copilului meu atunci cand va ajunge la adolescenta, pentru ca, spre deosebire de ai mei, sau de bunici, eu stiu ce inseamna criza adolescentei si prin ce se manifesta.
Sunt convinsa ca traiesc intr-o perioada de tranzitie, si ca fiul/fiica mea va fi mult mai impacat(a) cu lumea. Nu neg faptul ca voi fi melancolica dupa jocurile cu care am crescut, si vedetele pe care le-am placut, insa sunt sigura ca voi gasi in timp si alte jocuri si alte vedete. Si mai sigura sunt ca voi putea sa ma uit cu copilul meu la desene animate fara sa imi doresc sa schimb canalul pe o telenovela si ca voi merge cu el(daca va dori) la concertele formatiilor care imi vor placea sau care ii vor placea lui.
Generatia mea a invatat sa fie multi-tasking. Stim sa dam din cap, sa dansam brasoveanca(mai bine sau mai prost), sa dam din fund, sa dam din coate. Unii dintre noi fac doua facultati in paralel si totusi stiu ca exista si bodegi, cluburi, discoteci, in care se si duc.
Cel mai mult imi place mie la generatia multi-tasking este faptul ca stim ca trebuie sa ne perfectionam continuu si sa invatam mereu lucruri noi. Sunt in stare sa pun pariu ca daca maine swahili ar deveni limba internationala, noi ne-am uita la filme, am merge la traininguri si am vizita tara respectiva, numai ca sa invatam limba.
Si cred ca o sa purtam si incaltaminte smechera la 55 de ani.



8 pareri:

Vlad spunea...

este bine ca esti optimista. dar tocmai fiindca acuma exista atatea surse etc. ale mass media cred ca lucrurile nu mai sunt atat de perene pe cat erau in generatia oldies but goldies.

Rere spunea...

ce anume cred eu ca e peren?

Alinuta spunea...

louboutin si hermes right? xD

Rere spunea...

nu, ca pana atunci se vor demoda:))

deea_smile spunea...

fata....in postul anterior...ai spus ceva de femeia la 40 de ani, "cand o sa aratam k dracu si cu 2 copii"..iar aici vorbesti despre femeia la 50 care se desconsidera...see my point?:D

Rere spunea...

Deea: Ce te faci cand intalnesti altul mai bun pe la 40 de ani cand arati ca naiba si ai 2 copii? ha ha....m-am exclus:))am lasat un pic loc de interpretare aici:D spre exemplu: puteam sa ma refer la alte femei, si nu la mine, puteam sa ma refer la efectele imbatranirii, care oricum se vad(urat) chiar daca te ingrijesti, sau la femeile din generatia anterioara mie;
in noul post puteam sa ma refer la femei ingrijite gen imbracaminte+machiaj, si nu neaparat la lipsa de riduri.
Si da, pentru ca am lasat locul ala destul de vast de interpretare, poate fi si cum spui tu. Si daca e cum spui tu, atunci se poate zice ca am gasit intre timp o solutie la problema pe care am pus-o anterior: Am o revelatie:nu mai arati ca dracu, pentru ca iti propui din tinerete sa nu o faci la batranete:))
Aici am fost cam Gorgias ca sa iti aduc aminte de vremurile bune;))

Geanina Codita spunea...

Se va estompa insa nu o sa dispara. A xistat dintotdeauna aceasta diferenta intre generatii. Mi-as dori sa piara, sa nu mai dea nimeni lectii de autostiutor, sa invatam unii de la ceilalti cu bun simt si demnitate.O seara placuta!

Rere spunea...

Da, Geanina, nu va disparea, cel putin asa cred. Inca nu am invatat sa citesc in stele, ci doar sa cred. Pe de alta parte...e bun si conflictul asta intre generatii, au si tinerii pe ce sa isi istoveasca un pic energia. Cred ca daca nu am fi fost un pic revolutionari in adolescenta nu am fi fost adolescenti. O seara placuta si tie, si te mai astept pe aici:)