Prietenia e cel mai dubios dar si cel mai sincer lucru.

Prietenii sunt oamenii care te plac, sau care macar te suporta, care ies cu tine la o bere si sunt in stare sa iti imprumute un umar in zilele proaste.
Tot asa, prietenii pot fi si cei care te inseala pe la spate si apoi regreta, sau cei care te mint in fata dar apoi iti spun adevarul. Prieten iti e si omul care ti-a furat telefonul din casa atunci cand avea nevoie de bani pentru mama lui bolnava, dar care s-a intors dupa 5 ani, marturisind, si returnand ce iti luase.
Nu exista prietenie adevarata, doar prietenie imperfecta care se formeaza din aspiratia fantezista a noastra spre perfectiune. Spui ca ai un prieten adevarat nu pentru ca ar fi persoana aia care nu ti-a gresit niciodata si care ti-a fost alaturi mereu, ci pentru ca in mintea ta omiti la repezeala lucrurile nasoale si le accepti pe cele frumoase, din optimism. Pentru ca daca nu ar fi asa, atunci ai fi un ciudat paranoic care nu crede in dragoste, in mila, in prietenie, adevar sau bunatate(si alte frumuseti metaforice de soiul asta).
Paragraf metatextual:
-Nu, nu mi-am propus sa scriu un post cinic si plin de ifose in care sa defulez toate frustrarile mele legate de prietenie. Nu vreau sa demitizez/deconstruiesc/pune-tu-aici-inca-un-cuvant-degeaba prietenia in sine. Si nu, nici Dumnezeu si nici Prietenia nu au murit(in sensul strict contextual)-
Continuare
Prietenia e un fel de contract utilitarist: Tu ma ajuti cand am nevoie, eu te ajut cand ai nevoie. Intre timp, mai iesim impreuna ca sa vezi ca respect contractul.
Avem prieteni pentru ca ne e frica sa nu avem.


5 pareri:

ihkdot spunea...

eu m-am convins de mult ca nu exista prienteni, ci cunostinte. exista familie, sau mama, sau tata, sau in cele mai triste cazuri, doar persoana ta..

ihkdot spunea...

prieteni*

Rere spunea...

@Ihkdot: Depinde de ce intelegi tu prin prieteni:D

Unknown spunea...

total intamplator am ajuns pe site'ul asta,probabil cautand pe hi5 la muzica favorita:)
mi'a placut ce ai scris.eu nu o sa insist cu comentarii referiroare la sinceritatea bruta,caustica, la care se tot face referire din cate am vazut dar vreau sa punctez inspiratia ta de a scris scurt si cuprinzator.good work girl:)

Rere spunea...

@ovidiu: mersi cumva. ma gandesc serios sa relansez acest blog, asa ca mai treci pe aici. Cine stie.