Oportunitati


Aici e o poza de pe un pliant de la ejobs(nu ca nu v-ati fi prins).
Am incercuit domeniile cu cele mai multe CV-uri. In caz ca nu se vede, le rescriu aici, in ordine descrescatoare pe cele cu albastru.

Medicina umana/Veterinara/Stomatologie 286371
Sales/Vanzari/Comert 177369
Public Relations 143829
Marketing/Cercetari Marketing/Sondaje 134699
Turism/Hotel Staff 114618


Sa vedem....sunt studenta la "Facultatea de Comunicare si Relatii Publice"(de la SNSPA). Termin facultatea. Ce fac? Imi depun CV-ul pe ejobs. Acum e partea mai trista.. Sunt 143829 oameni din Romania care au facut acelasi lucru ca si mine.
Un cv este activ atunci cand persoana respectiva chiar il foloseste pe ejobs. Adica atunci cand posesorul(referentul, inca nu stiu cum sa ii zic) ori nu are un job, ori vrea sa si-l schimbe.

Best case scenario: 143829 romani au joburi, dar vor unul in PR.
Worst case scenario: 143829 romani nu au joburi, si cauta unul in PR.

Bine, fiecare din acesti romani are un anumit grad de calificare, dar PR-ul nu e un domeniu precum turismul. In turism de exemplu, esti liceean, iti depui CV-ul pe ejobs, te duci la o terasa de vara, unde un ospatar iti arata cum sa strangi farfuriile de pe mese. Ei, in PR, stii ca ai de lucrat cu comunicate de presa, conferinte, stii ce e un public tinta si ce inseamna Word of Mouth. Ajungem la concluzia ca toti cei 143829 romani au terminat liceul, si ca ori sunt la o facultate de profil, ori au terminat-o, ori pur si simplu sunt bine informati si pasionati.
Apoi ma gandesc de ce este PR-ul atat de cautat? Raspunsurile sunt de doua feluri: ori e un domeniu atat de senzational incat toti vor acolo, ori sunt multi care au iesit de pe bancile facultatii si inca nu si-au gasit un loc de munca.

E bine macar ca aia din medicina sunt si mai disperati, sau cei din vanzari. Expertii in Relatii Publice nu ocupa pozitia fruntasa. Dar nici pe departe nu sunt. In curand, o sa ajungem destui ca sa umplem o tara mica. Ne facem un stat, si lucram propriu zis cu totii la bunastarea lui-sa fim bine vazuti in opinia publica internationala....


6 pareri:

Anonim spunea...

Cel mai funny ar fi ca peste 20 de ani, noi astia care terminam SNSPA-ul sau FCRP-ul sa fim inca "activi" pe e-jobs si sa tot updatam CV-ul... Actually, that's not funny at all

Rere spunea...

sigur sunt oameni in situatia asta

Make spunea...

Uite o chestie la care nu m-am gandit pana acuma...aia cu statul...mi-a placut

Rere spunea...

Treaba e sa ne alegem si-un conducator...acolo multi o sa-si dea concursul. O sa-si faca singuri campanie:))Si ce campanie....Acum intrebarea e...Oare cine ar candida la postul de Primul Expert in Relatii Publice in stat? Ah, si ce nume i-am da?Unul care sa dea bine....

Anonim spunea...

ultima fraza e geniala :)) si vin si eu sa va fac o campanie de marketing, cu reduceri la orice imigrant dintr-o tara non pr =)))

Rere spunea...

nu,ca daca nu esti piarist nu primesti cetatenie