Solutie trendy pentru caldura

Caldura din Bucuresti imi aduce aminte de un trend foarte vechi. Unii dintre noi, cand eram mai mici, am avut o cazia de a asista la o adevarata revolutie tehnologica in moda.
Era super misto, pe atunci, sa ai ventilator in casa. Erai realizat, frate...Mai misto era sa umbli cu sapca pe ochi, sub soarele arzator, cu o privire "groovy" si cu buzele tuguiate, chiar daca simteai ca materia cenusie de sub sapca incepea sa fiarba. Erai smecher, frate... Cea mai mare smecherie de care imi aduc aminte, in perioada aia, era sa ai varianta 2 in 1: sapca si ventilator. Deja mi-l inchipui pe vecinul meu, Emi, cand a iesit intr-o dupa-amiaza de vara cu o sapca din aia...Toti vroiam sa o purtam, ni se parea ca era culmea oxigenarii, mai-mai sa spunem ca daca purtam sapca activam un nu-stiu-ce-scut-cu nume-complicat care ne proteja de caldura de afara. Eram toti, copii super interesanti, cu obrajii zdruncinati de aerul ventilatorului(avea unul foarte puternic), cu dintii in vant, cu o expresie de satisfactie absoluta atarnata temporar pe fata arsa de soare.
Nu ar fi tare sa vedem bucuresteni in toata firea care sa asorteze sepcile alea la costumatia biznis, zi de zi? E mai tare decat evantaiul, ca nu trebuie sa depui cine stie ce efort sa o pui. Sa nu mai spunem ca se si opreste la umbra, foloseste energie solara(or so they say), asa ca te poti lauda ca esti si ecologist.

"Groovy, baby..."


2 pareri:

Anonim spunea...

Asta cred ca este doar o inventie a celor de la Greenpeace; poate vor scoate si sepci cu capete de crocodili, tot cu energie solara, pentru vanzarea catre "poacher's retail INC" :P. nice post. acum nu te mai poate acuza nimeni de impersonalitate.

Rere spunea...

Greencap:))
Da, ar fi mishto, braconierii vor iesi la vanat asa cum ies unii la vanat de rate:in loc de fluier de rate, ei afiseaza un cap de crocodilita