L-au numit Costel

Vroiam sa joc iar jocul "imposibil" de pe acest blog. Am dat click, dar mai jos, pentru ca mouse-ul nu functioneaza excelent, si eu sunt oricum foarte neatenta. Am ajuns pe Traffic Ranking. Mi-am zis:hai, ca e bine, macar vad si eu care-i treaba cu asta, pentru ca m-am inscris de curand, si nu am reusit sa ma uit pe site. Pe langa traficul meu, am vazut si locul in clasamentul de bloguri. Am observat ca pe locul 817 era un blog care se numea :Fan club Costel Busuioc. Costel este tenorul carpatin care cica i-a dat pe spate pe spanioli, insa inca nu m-am hotarat care e judecata mea de valoare in privinta asta:daca i-a impresionat cu privirea de ursulet brun feroce, sau cu vocea rezonanta. Cert este ca fan clubul lui Costel era cu 100 bloguri mai sus decat un blog despre filatelie, si despre pasiunea de a fi colectionar. Pun pariu ca daca m-as fi uitat mai jos, as fi putut vedea si alte bloguri, despre cultura, teatru, literatura, nebunii din astea, pe care, Doamne fereste, sa le citeasca romanul.
La toate astea, "ma-nclin" precum Andi Moisescu, si ii spun domnului Costel "Chapeau, monsieur". Din fericire, femeile nu isi dau jos palaria in fata barbatilor...
Oare ce face acel blog sa fie citit?Eu cred ca este atasamentul romanilor fata de cineva care a reusit sa infaptuiasca ceva, fara sa fi invatat despre asta. Da, se pare ca asta e. Astazi pretuim mai mult omul care "se descurca" decat cel care invata.
Sunt fericita totusi ca mai sunt oameni care stiu ce inseamna teatru de calitate, care stiu ca omul isi manifesta spiritualitatea prin cultura, si care stiu ca educatia este necesara pentru a te implini.
Pe de alta parte, fan clubul lui Costel a atras adepti si datorita talentului sau, nu neg asta. Oamenii il pretuiesc pentru ca a reusit sa ne mai spele putin rusinea de prin tarile straine, si e normal. Chiar daca are talent, eu nu sunt sigura ca e vocea sa cea care cucereste. Daca ar fi fost asa, poate ca romanii ar fi ascultat mult mai multa muzica de opera/opereta decat o fac.


2 pareri:

Anonim spunea...

Eu nu cred ca el a reusit sa ne spele rusinea de prin trarile straine... adica el a inceput sa cante in Spania, pentru ca in Romania i s-a parut ca moare de foame, so finders keepers. Si da, nici mie nu mi se pare ca are o voce extraordinara, desi am observat ca urca fara nici un efort destul de mult. Dar na... eu sper sa ai dreptate in legatura cu spalatul rusinii.

Rere spunea...

Nu cred ca merge "finders keepers", pentru ca daca ar fi asa, ar trebui sa spunem ca Cioran, Eliade, Brancusi, si altii nu au facut Romania mai cunoscuta in tabloul artistic mondial..ceea ce nu e chiar adevarat. El s-a dus acolo sa lucreze in constructii, nu sa cante. Plus, ca el a cantat la un concurs cu specific multinational(sper sa nu ma insel) si a vrut nu numai sa se reprezinte pe el insusi, ci sa si spuna ca e din Romania.